Een kopje groen goud

Een kopje groen goud

5 dingen die je moet weten over matcha

 

1. Matcha is geen gewone groene thee. De kweek en bereiding van matcha is anders dan die van gewone groene thee. Drie weken voor het oogsten van de matchaplantjes worden ze in de schaduw gezet. Zo maken de plantjes meer chlorophyll aan (de stof die planten een groene kleur geeft). Na de oogst worden de bladeren geplet tot het poeder dat jullie allemaal kennen.

2. Matcha zit vol antioxidanten. Er zijn meer antioxidanten aanwezig in matcha, dan in andere thee. De chlorophyll in matcha, bindt schadelijke metalen in het lichaam en voert ze af.Het zorgt daarom voor een natuurlijke detox. Daarnaast boost matcha je metabolisme. Je kan dus gewicht verliezen wanneer je matcha drinkt.

3. Matcha werd ontwikkeld in China Matcha werd ontwikkeld in China, maar geperfectioneerd in Japan. De kwaliteitsnormen in Japan zijn torenhoog. Zij maken een kunst van het oogsten en produceren van pure matcha, die je nergens anders ter wereld zal vinden.

4. Koop kwalitatieve Matcha. Het is heel belangrijk dat je steeds Japanse matcha koopt. Matcha uit China (of een ander land) kan zware metalen of chemische stoffen bevatten.

5. Cafeïne zonder koffiekriebels. Krijg jij de shakes van cafeïne? Geen probleem! Matcha geeft je alle voordelen van cafeïne, je wordt er alerter en energieker van. Maar de nadelen, zoals hartkloppingen en nervositeit, krijg je niet mee. Matcha bevat namelijk L-theanine, een stof met een kalmerend effect. Hierdoor wordt cafeïne geleidelijk aan vrijgegeven en behoud je alle voordelen langer doorheen de dag.

Terug naar blog